2017 Nyhedsbrev April-maj

Skrevet den 02. maj 2017 af Britta Thybo

Nyhedsbrev Snegla April / Maj 2017.

Kære Snegla medlemmer.

Så kom de, svalerne, kun 5 dage senere end i 2016. Bedst som man troede, at det nok havde lange udsigter i denne aprilkulde, så lød der 30. 04 lige pludseligt dejlig kvidder i stalden og 3 smukke svaler sad på et lysstofrør, ivrige efter at begynde sæson 2017, hvor der skal gøres reder klare til udrugning af 2 hold unger i hver.
Svalerne er dog ikke alene om at have travlt. Overalt i klubben er der meget aktivitet, og både bestyrelse og udvalg arbejder på højtryk, så vi endnu engang forhåbentlig får en spændende og hyggelig sommer i fællesskab med de dejlige islandske heste.

Turudvalget arrangerede et dejligt Skærtorsdagsridt, hvor alle de 23 deltagende ryttere havde en oplevelsesrig dag. Turen gik til Ølgryde Plantages lejrplads. Der var lavet 2 folde, hvor hestene kunne hvile, mens rytterne nød den medbragte frokost og en lækker kage, som en af deltagerne have bagt. Efter en lille times pause i det gode vejr gik det hjemad i roligt tempo. Dejligt med sådan en klubtradition.
I påsken startede også islænderstævne sæsonen. Alle Sneglas konkurrenceryttere (og der er mange ) har glædet sig til dette hele vinteren . I skrivende stund har mange af dem været forskellige steder, og har alle leveret flotte resultater. Vi ønsker alle stort til lykke og glæder os til at følge jer resten af 2017.
I vores egen klub holder vi Sneglas endagsstævne 10. juni. Program og tilmelding kan ses på Sporti. Vi håber, at mange sætter kryds i kalenderen enten som rytter eller hjælper. Det bliver helt sikkert en fin dag.

Søndag 30.04.startede Sneglas søndagsture igen. Det er rideture for ryttere med egen hest (elevhestene har fri om søndagen), som mødes kl. 14 sidste søndag i hver måned, og aftaler en fælles ridetur. I søndags red f.eks. en halv snes ryttere i samlet flok til Naturcirklen i Sørvad Plantage i det gode vejr.

Nu er det også igen blevet tid til lidt ekstra oprydning og rengøring i klubben. Derfor er der planlagt aktivitetsdag 21. 05. Programmet kan læses på Sneglas hjemmeside og Sneglas FB side, men det kan lige kort fortælles, at vi mødes kl. 10. Der bliver fordelt opgaver tilpasset efter antal deltagere. Kl.13 serveres frokost, og så er der tid til ekstra snak og hygge. Forhåbentlig har mange allerede sat kryds i kalenderen, så vi håber, at ligeså mange som sidste år har lyst til at være med. En god måde at møde nye medlemmer på. Af hensyn til mad skal tilmelding ske til Lone senest 17.05 på 28510264.

En anden dejlig Snegla tradition er de velbesøgte rytterlejre. En for de yngste, som i år bliver 28. og 29. juni og en for de store, som er under planlægning.
Hele programmet for den første rytterlejr kan ses på klubbens hjemmeside og i rytterstuen. Vi håber, at mange igen har lyst og mulighed for at deltage. Som regel er der hurtigt fyldt op. Tilmelding sker på Sporti efter ”først til mølle ” princippet. En rigtig fin mulighed for at være sammen med gode venner og dejlige heste, og dele den fælles interesse for de islandske heste. 

Land og Fritid i Holstebro afholdt 20. april en hyggelig kundeaften, hvor også mange af vores klubmedlemmer deltog, og blev beværtet med mad, kaffe og gode tilbud. Vi er så heldige, at klubben får 10% af det beløb, vi køber for, hvis vi oplyser vores Snegla medlemsnummer. Så derfor vil jeg stærkt opfordre alle til at oplyse dette nr. En dejlig og nem måde at støtte klubben på.

Ud over alle de planlagte aktiviteter der pt. er i kalenderen, er der endnu en rideoplevelse at glæde sig til. Fredag d.16. juni er Snegla inviteret til at deltage i en storslået rideopvisning i Husby i forbindelse med Holstebro Festuge. Dorte Stougård har lavet en FB gruppe for alle interesserede. Så kunne du også tænke dig at være med, og du endnu ikke er tilføjet gruppen, kan du bare kontakte Dorte. Beskrivelse af hele arrangementet kan læses på Sneglas FB side. Der er allerede mange, der har tilmeldt sig, men der er plads til endnu flere. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse.

Når man har redet og sadlet af, er det meget naturligt at man bliver tørstig. Derfor er der nogen i klubben, der sørger for, at man altid kan købe sodavand og vand i rytterstuen. Der er venlig selvbetjening. Derfor er det vigtigt, at man husker at lægge penge i kassen, når man har taget drikkevarer i køleskabet. I de sidste par uger har mange åbenbart været tørstige, men desværre lige ”glemt ” betale. Så vi håber de sidste penge kommer i kassen snart. Vi har selvfølgelig stor forståelse for, at man ikke altid har mønter til at ligge i lommen, men det ville være dejligt, hvis der fremover blev betalt ved købet. På forhånd tusinde tak.

Til slut de bedste forårshilsener til alle medlemmer med håbet om nogle dejlige måneder fremover fra 

Bestyrelsen og Anne Marie.