Nyhedsbrev juni/juli 2018

Skrevet den 19. juni 2018 af Britta Thybo

Nyhedsbrev Snegla juni/juli 2018.

Kære Snegla medlemmer.

Det er altid en stor glæde at gå i gang med at skrive Nyhedsbrev om vores dejlige islænderklub, da der altid er så meget godt nyt at berette om, og denne gang er ingen undtagelse. Ja det kan næsten være et problem at begrænse sig!
Efter den lange vinter kom de fleste heste på græsfold i slutningen af april, og sikke en begejstring for de firbenede. De har nydt det dejlige græs, og selv om der har været nogle dage med lidt tørke, er det ikke noget, der generer hestene. Der er også kommet skønne små føl på marken, som man hver dag kan glæde sig over, når man kører forbi. Svalerne kom i år en uge senere end sidste år, men de er også godt i gang med at udruge og made deres smukke svaleunger. Baily har som sædvanlig travlt med at sørge for, at alt går som det plejer. Hun har fået en medhjælper, idet Dorte har ansat en ny medarbejder på Nr. Tolstrup. Han hedder Hr. mis, er en stor langhåret rød hankat, som tager sine opgaver alvorligt. Hans primære opgave er at fange mus, men han vil også gerne snakkes med og kløes under hagen. Så spændende at følge alle dyrene.
Samtidig med ovennævnte har der været mange gøremål for bestyrelsen og de fleste udvalg at tage hånd om. Derfor vil jeg lige opdatere jer alle om, hvad der har været gang i.

På årets Generalforsamling i februar blev der ytret ønske om, at der blev lavet en udendørs bane, der kunne rides på, når ridehallen var optaget af elevundervisning. Derfor gik bestyrelsen og baneudvalget i gang med at lave sådan en bane. Der, hvor den gamle ovalbane lå, blev græsset skrællet af og jorden jævnet. En sen eftermiddag i maj mødte ca. 20 af klubbens medlemmer op med river, for at rive sten af banen, inden der kunne lægges et fast lag på. Det gik hurtigt, fordi der var så mange, der hjalp. Bagefter blev der serveret pølser og brød i gården. Hyggeligt. Et par dage senere blev der lagt et tykt lag strandskaller på. Et fint lag, men nogle heste skulle lige vænne sig til farven og lyden, når man red på det, men islændere er jo gode til at vænne sig til nye ting, så mange ryttere glæder sig dagligt over den nye bane.

21.06 havde juniorudvalget inviteret de unge ryttere til en ride eftermiddag med heste og hygge på programmet. Det var der mange, der deltog i, og som sædvanlig blev det en god oplevelse.

27.05 havde bestyrelsen inviteret til arbejdsdag på Snegla, hvor der skulle gøres rent, males, ryddes op, klippes grene i skoven og repareres hist og her. Så igen mødte Snegla folket op og gjorde en stor indsats. Over 40 medlemmer fik ordnet alle opgaver på få timer, samtidig med at der blev snakket og hygget. En rigtig god måde også at lære andre medlemmer at kende på. Dagen sluttede med pizza i rytterstuen, og der skal lyde en stor tak til alle de fremmødte for at have udrettet så meget.

Stævnesæsonen er jo også gået i gang, og de dygtige Snegla ryttere tager til stævner i hele landet, og nogle endda også til Tyskland. Alle har haft dejlige oplevelser og fået gode erfaringer med hjem. Nogle fik endda også medaljer. Stort til lykke til de seje ryttere.
09.06 blev vores årlige endagsstævne afholdt. Da stævnet blev annonceret blev der hurtigt fyldt op og der blev endda lavet ventelister, der også hurtigt blev fyldt op, så nogle af de sidste tilmeldte var der desværre ikke plads til og måtte skuffes. Selve dagen gik som sædvanligt planmæssigt med mange flotte ride oplevelser for både ryttere og de mange tilskuere, der havde fundet vej til Snegla. Vejret var lidt til den varme side, men et let skylag, vand på banen, mad, is og drikkevarer i cafeteriaet var alt sammen medvirkende til, at alle hyggede sig og nød dagen i fulde drag. Stævnet blev afsluttet med fællesspisning i rytterstuen. Alt dette kunne ikke lade sig gøre, hvis ikke bestyrelsen, stævneudvalget og alle de frivillige gjorde en kæmpe indsats for at alt skulle klappe. Så stor tak til alle for den fantstiske indsats I ydede.

Som jeg før har skrevet, er Snegla klubben, der aldrig sover! Så allerede 15.06 skete der noget igen. Turudvalget havde nemlig planlagt en ridetur til Ølgryde plantage, hvor der skulle grilles og spises aftensmad, inden man skulle ride hjem igen. 18 glade ryttere drog afsted kl. 16.30 på deres heste, imens andre tog biler og hegn og kørte i forvejen for at lave fine folde, som hestene kunne holde pause i. Udvalget gør alt på bedste vis og selv vejret var perfekt, så ingen slinger i planlægningen. Det eneste, der blev lavet lidt om på, var spisningen. På grund af tørken måtte man ikke grille, men også det håndterede udvalget perfekt, idet man sørgede for lækre pizzaer og skøn kage. Så det var glade ryttere og heste, der sadlede op og red hjem og kunne sætte endnu en dejlig oplevelse ind på kontoen. Så stor tak til udvalget.

30.06 og 01.07 finder klubbens årlige rytterlejr for de yngste sted. Det er altid en populær weekend og der blev også denne gang hurtigt fyldt op. Så mange børn går pt og glæder sig til gode dage med hestene og kammeraterne. Juniorudvalget og en del forældre er i gang med forberedelserne, og det er fantastisk, at så mange gør så stor en indsats for at det hele skal lykkes. Program og detaljer kan læses på Sporti. Rigtig god fornøjelse.

12.- 15. juni er der igen DM i Herning. Det er jo landets bedste ryttere og heste, der deltager, og også nogen fra vores egen klub har selvfølgelig kvalificeret sig. Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der har tid, lyst og mulighed for det, til at komme ned og heppe, kigge og være sammen med andre hyggelige Snegla folk. Billetter kan købes på Sporti, hvor man også kan læse alt om arrangementet. Det plejer at være spændende dage.

I øjeblikket arbejder bestyrelsen på at få lavet nyt klubtøj, som kan købes efter sommerferien. Mere info om det senere.

Endnu en glædelig meddelelse kom sidste uge. Dorte og bestyrelsen havde nemlig ansøgt Friluftsrådet og Veluxfonden om et tilskud til at anlægge en naturtræningsbane i sin skov, og sidste uge kom så svaret, som imødekom ansøgningen og gav 70.000 kr. til projektet. Det bliver fantastisk for alle klubbens medlemmer i alle aldre, at kunne træne der. Stort til lykke til Dorte og klubben. Kun fantasien sætter grænse for alle de ting, man kan opleve i vores dejlige klub.

Nogle medlemmer har bedt mig om at skrive i nyhedsbrevet, at klubben stadig får 10 % af det Snegla medlemmer køber i Land og Fritid på Lægårdvej. Man skal bare huske at oplyse sit medlemsnummer. Det er faktisk et fint supplement til vores klubkasse.

Til slut vil jeg sende de bedste hilsener om en fantastisk sommer til jer alle.

Bestyrelsen og Anne Marie