Skip to main content

August 2015

NYHEDSBREV SNEGLA

August 2015

Hej alle Snegla medlemmer.

Mon ikke de fleste denne sommer har hørt en del mennesker give udtryk for, at ”vejret har været træls ”?Det er så ikke lige tilfældet for vores dejlige islandske heste og deres ryttere. For hestene har det nemlig været en perfekt sommer med blæst, regn og rimelig lave temperaturer og ikke alt for mange fluer m.m.

Rigtig mange dygtige Snegla ryttere har også haft en forrygende sommer. Søndag d. 9. juli var så mange Snegla folk, som overhovedet kunne og havde mulighed for det, draget til VM i Herning for at heppe på Frederikke og Børkur, der fredag d. 7. juli havde kvalificeret sig til A- finalen med en førsteplads i udtagelsen af T1, og de blev bestemt ikke skuffede. Det var næsten ikke til at tro, at det var ”vores egen ” Frederikke og hendes skønne hest Børkur, der så flot red rundt på banen. Der var heller ikke et øje tørt, da de fik overrakt VM sølvmedaljen, som var så velfortjent. Hjemme på Nr. Tolstrup blev de fejret med flag og champagne, da de kom hjem fra Herning.

Det flotte resultat vakte også pressens interesse, så både aviser og TV lavede artikler og indslag. Både Bestyrelsen og alle andre medlemmer vil derfor endnu engang ønske stort til lykke og rose for den flotte præstation både på banen og i pressen.

For rigtig mange andre Snegla ryttere og deres dejlige heste har det også været en fantastisk sommer på stævnebanerne rundt omkring i Jylland. De dygtige ekvipager har hentet mange rosetter og præmier med hjem.Rigtig hjertelig til lykke med alle de fine resultater, og den fine måde I har repræsenteret klubben på. Det lover godt for fremtiden.

Lørdag d.15. august mødte over 40 klubmedlemmer op på Nr. Tolstrup til arbejdsdag, og hjalp med mange praktiske ting, der skulle klargøres. Dejligt at så mange havde lyst til at gøre en ihærdig indsats og have en hyggelig dag med andre medlemmer. Derfor en stor ros og tak til alle de fremmødte til arbejdsdagen.

Det næste stævne som Snegla folket har fokus på er selvfølgelig Snegla Open 2015 d. 12. og 13. september. Sådan et stort arrangement kræver meget forberedelse. Stævneudvalget har for længe siden lavet program, aftaler med dommere og diverse andre forberedelser. På selve stævnedagene er der også brug for mange hjælpere Der er heldigvis mange, der allerede har meldt sig til de forskellige opgaver på hjælperlisterne til kiosk, pølsevogn, kagebagning og ledvogteropgaver.

Alligevel kan der godt bruges flere hænder til andre opgaver, og vi vil gerne opfordre alle store og små ryttere på alle hold, samt deres forældre eller bedsteforældre til at overveje at komme og give et ” lille nap ” med. På den måde kommer man også til at lære andre hyggelige medlemmer at kende.

Hvis nogen har et par timer tilovers disse dage, kan man henvende sig til: Lone på tlf nr 28510264 Eller tjekke listen i dagligstuen over tjanser i kiosken.

Lørdag d. 12.september kl. 19.00 er der også fællesspisning i rytterstuen på Nr. Tolstrup. Program og detaljer kan ses på Sneglas Face Book side og på opslag i stalden og i rytterstuen. Vi håber, at der er mange, der har lyst til at deltage og få en hyggelig aften.

Turudvalget har lavet et fantastisk flot program til en fælles ridetur i Klosterheden d. 5 september. Desværre har der været for få tilmeldinger, så det har været nødvendigt at aflyse. Det er lidt trist, fordi udvalget har gjort en stor indsats for at imødekomme flere medlemmers ønske om sådan en fællestur. Vi håber dog, at udvalget har lyst til at arrangere både denne tur igen senere, samt andre ture, og at der så vil være flere, der har mulighed for at deltage.

Til slut et lille ønske fra sodavandskassen i rytterstuen, om at man husker at betale på samme tidspunkt, som tager sine drikkevarer. I de senere uger er der desværre nogle, der har ”glemt ” at lægge penge i kassen med det samme. Nogle vælger dog at lægge penge i kassen nogle dage senere.

De bedste hilsener til alle medlemmer med håbet om en god afslutning på sommeren og et rigtigt dejligt efterår med mange gode ride og hesteoplevelser

fra Bestyrelsen og Anne Marie.

Juni/Juli 2016

Nyhedsbrev Snegla Juni /Juli 2016.

Kære Snegla medlemmer.

Du danske sommer jeg elsker dig ”, starter en god gammel sang. Det gør vi jo alle sammen, men helst med noget sol. Det behøver vores islandske heste slet ikke. De trives meget bedre i blæst og regn, som vi har haft de sidste uger. Så de elsker bestemt vores sommer i år.

Sneglas endagsstævne 11. juni havde også rigtigt dejligt islændervejr. Ikke for varmt, ikke for koldt, ikke for vådt og en smule blæsende. Derfor kom der heldigvis mange tilskuere. De fik fornøjelsen af at se alle de mange dygtige ekvipager, der konkurrerede i alle gangarter. Der var ryttere fra både Fyn, Nord og Sønderjylland, og flere af dem, der ikke havde været på Snegla før, sagde at de meget gerne ville komme igen, fordi de følte sig godt tilpas og syntes det hele var så godt arrangeret.

Den ros tilfalder især stævneudvalget, der igen havde gjort et fantastisk stort arbejde. Desuden er der også stor ros til alle de mange frivillige hjælpere, der gjorde en kæmpe indsats. Uden det dygtige udvalg og dygtige hjælpere kan man ikke lave stævne. Derfor er det skønt at opleve, at så mange vil møde op og være med.

I skrivende stund ( måske bliver brevet en smule forsinket på grund af ferien )er ca. en halv snes dygtige Snegla ryttere i gang med mange forberedelser til et andet spændende stævne, nemlig DM i Herning 14. -17. juli. Klubben bliver fornemt repræsenteret i de fleste sportsklasser og Gædingekepni i både senior, young rider og junior klasser. Vi ønsker dem alle stort held og lykke og håber, der kommer mange fra klubben og hepper.

Traditionen tro var der også i år ridelejr for klubbens yngste medlemmer første weekend i skolernes sommerferie. I år var der 28 unge mennesker, der ankom fredag eftermiddag udstyret med tasker og madrasser samt store forventninger til de næste dage. De blev bestemt ikke skuffede, idet Juniorudvalget havde lavet et så spændende program, at alle deltagerne var meget begejstrede.

Der var aktiviteter både i rytterstuen, stalden, ridehallen og terrænet. Søndag var der den traditionelle ridetur ti Præstbjerg Plantage, hvor aftensmaden blev indtaget sammen med forældre og familie. Da rytterlejren var slut mandag, var det nogle glade, tilfredse og måske lidt trætte børn, forældrene hentede. De havde alle haft en dejlig oplevelse, og mange var allerede begyndt at glæde sig til næste års ridelejr. Stor ros for det store arbejde Juniorudvalget præsterede.

Sneglas populære søndagsture holder også en lille sommerpause i juli måned. Den sidste tur inden ferien blev 26. juni. Den var som sædvanlig en succes, idet Turudvalget, denne gang Randi havde planlagt en spændende tur, og samtidig havde hun sørget for at hendes mor og søn kom med kaffe og kage i pausen i Sørvad. Der er mange, der glæder sig til de næste rideture.

I sommerferien er det ikke kun klubbens medlemmer, der drager på ferie. Også de dejlige elevheste er draget på sommergræs og nyder deres velfortjente ridepause.

Efter ferien bliver der igen rigeligt at se til, idet der holdes Snegla Open 10. og 11. september. Årets største stævne i vores klub. Derfor vil det være fantastisk, hvis alle der har mulighed for det vil sætte et stort kryds i kalenderen, og komme og hjælpe med de praktiske ting, og være sammen med andre klubmedlemmer. Vi håber, der er mange, der har lyst.

Til Slut vil vi gerne ønske alle Snegla medlemmer en rigtig dejlig sommer.

Mange hilsener fra Bestyrelsen og Anne Marie

August 2016

Nyhedsbrev Snegla August 2016.

Kære Snegla medlemmer.

Selv om sommeren går på hæld, og ferien er overstået for de flestes vedkommende, er der som Snegla medlem, mange andre ting at se frem til og glæde sig over. Der er altid flittige ildsjæle, som brænder for klubben og yder store bedrifter for dens medlemmer.

En af disse ildsjæle hedder Marlene Poulsen. For 3. år i træk har hun stået for Junior rytterlejr for 16 hesteglade piger med egen hest. I år løb den af stablen i uge 31, og det skal siges, at det blev en ny succes.

Ideen til disse rytterlejre er Marlenes egen, og hun sørgede for fantastisk undervisning af Pernille Lyager og Lis Steffensen i mange forskellige spændende discipliner, som pigerne var meget begejstrede for.

Hele ugen kunne man møde glade piger med deres heste i ridehallen, i stalden, på banen eller i rytterstuen, hvor der også blev hygget mellem aktiviteterne. Disse piger skal også roses for, at de var gode til at feje og rydde op i stalden, og det er jo også en meget vigtig ting at kunne, når man går til ridning.

Marlene, som både havde planlagt og tilrettelagt hele ugen, brugte også 5 dage af sin egen ferie på lejren, så hvis klubben havde en fortjenstmedalje, skulle hun absolut have en.

I Juli drog mange af Snegla folket til DM i Herning. Klubben havde hele 10 ryttere, der var kvalificerede til at deltage, så der var mange at heppe på både i Gædingekepni og Sport.

Alle Snegla ryttere red meget flotte programmer, og selv om der var hård konkurrence, blev det til mange fine resultater. 12 årige Emilie S. Haaning havde 2 heste med, som er født og opvokset på Nr. Tolstrup, og på den ene blev hun Danmarksmester for Juniorer i Gædingekepni. Frederikke Stougård, som vandt sølv ved VM i T1 i 2015 vandt sølv i denne disciplin til DM i år, selv om det var hendes første år som senior. Hun var kun et mulehår fra at vinde guld igen i år, idet hun red lige op med Johan Skulason.

3 Snegla ryttere blev samtidig udtaget til landsholdet, som danske repræsentanter ved NM i Norge, der afvikles i disse dage. Det er ud over Frederikke Stougård i T1 også Michelle Andersen og Anne Katrine Carlsen. Vi ønsker stort til lykke til alle de dygtige ryttere i vores klub, og håber det må gå dem godt deroppe. Der sendes ikke Live Stream fra NM, men man kan se resultater på FB siden islænder.dk.

Mange ting kan opleves på Flodgårdvej, men 21. juli skete noget sjældent. Midt under formiddagskaffen stod alle hestene på markerne fuldstændig stille og kiggede som paralyserede på asfaltvejen. Hvad der skete der? Jo, det var såmænd et svanepar, der kom spadserende i adstadigt tempo med 5 store unger. De var på udkig efter en ny sø at slå sig ned i, men inden de var ude af syne, nåede Dorte heldigvis at filme det sjove optog.

Turudvalget har lige lavet endelig tilmelding til Vesterhavsturen 4. september. Program og tilmeldingsliste kan ses i rytterstuen og på klubbens FB side. Der er allerede mange tilmeldinger, og der er nok mange flere, der har lyst til at deltage i denne spændende islændertur. Sidste tilmelding er 22. august.

10. og 11. september afvikles det årlige Snegla Open.

Da tilmeldingen åbnede, var der fyldt op på godt 2 timer, og en ekstra venteliste på 20 blev også hurtigt fyldt op, så stævneudvalget er allerede i fuld gang med de videre forberedelser.

Helt fantastisk at så mange har lyst til at besøge os, og deltage i Sneglas stævne. Når der kommer så mange gæster på besøg, vil bestyrelsen gerne opfordre alle til at rydde op rundt omkring. Hvis ALLE bare rydder op i egne ting, er det hurtigt gjort.

Vi håber som sædvanligt, at der endnu engang er rigtig mange, der har lyst til at hjælpe og bruge et par timer til hyggeligt samvær med andre klubmedlemmer. Alle på supporterlisten vil blive kontaktet på mail, og alle andre er meget velkomne til at henvende sig til bestyrelsen, hvis man vil give en hånd med.

Til sidst skal nævnes, at der er fællesspisning lørdag 10. sept. Kl. 19.00 for stævnedeltagere og alle med tilknytning til Snegla. Program og betaling for aftenen kan ses på Sneglas FB side. Vi håber at rigtig mange har lyst til at deltage.

Så endnu engang er der mange oplevelser i vente for alle Sneglas medlemmer.

De bedste hilsener til alle fra Bestyrelsen og Anne Marie

December 2016

Nyhedsbrev Snegla

December 2016.
Ingen er vist i tvivl om, hvad der mest optager de fleste denne måned i dette land, og egentlig også i vores dejlige klub. Juleaktiviteter og julepynt i mange forskellige udgaver.
Især har nisserne haft travlt, ja nogle af dem startede endog før 1. dec. F.eks. lavede sætternissen et lille stunt allerede i november Nyhedsbrevet, idet afsnittet om klubbens juniordag 29. okt. forsvandt inden udsendelsen. Så derfor vil jeg starte dette nyhedsbrev med at sende juniorudvalget med Jette Gregersen i spidsen en kæmpestor tak for den sjove, kreative og hyggelige lørdag de yngste medlemmer i klubben havde.
Der var opsadlingskursus, turridning, bingo, pizzaspisning og til sidst filmhygge m.m. Det var en kæmpe succes, som både store og små medlemmer har rost i høje toner. Hvad mon de finder på i det nye år?
For de lidt ældre medlemmer var der kursus med Pernille Lyager 19. og 20. og ene undervisning. Hver dag blev der desuden serveret lækker frokost og eftermiddagskaffe . Stor tak til Maj-Britt og kursusudvalget. Mange medlemmer glæder sig allerede igen til 28. og 29. januar, hvor Pernille igen kommer hjem fra Island og underviser på Snegla.
Snart står der også 18. december på kalenderen, og det er jo en af årets store rideoplevelser, hvor rigtig mange store og små rider ind til Brotorvet midt i Holstebro. På vejen aflægges besøg hos Anni og Ditlev Qvist, hvor der er en mangeårig tradition for at der holdes pause, og rytterne får serveret rundstykker og varme drikke, mens hestene får et hvil.
Der er allerede mange medlemmer, der har tilmeldt sig rideturen og det er så dejligt, men sådan et arrangement kræver også mange hjælpere, som skal sørge for at hele flokken kommer godt over diverse veje, der skal krydses, og desuden andre hjælpere, der vil servere æbleskiver i rytterstuen, når alle kommer tilbage til Nr. Tolstup. Heldigvis er der allerede flere, der har tilmeldt sig som hjælpere, men der er i skrivende stund brug for flere. Så hvis nogle medlemmer eller deres familier har lyst og mulighed for at bruge et par hyggelige timer sammen med andre klubmedlemmer, skal man henvende sig til Randi mobil : 22635882 ,og give besked.
Vil også lige minde om at det nu er ved at være tid til at betale det årlige klubkontingent . 06.01.17 er sidste betalingsdag. Alle klubmedlemmer skulle have fået en opkrævning på mail, men hvis du af en eller anden grund ikke har modtaget den, skal du henvende dig til klubbens formand Lone Lauridsen 28 51 02 64.
Til slut vil Bestyrelsen og undertegnede gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår med mange skønne hesteoplevelser, samt sige tusinde tak for god opbakning og godt samarbejde i 2016 .

Bestyrelsen og Anne Marie.

Marts 2017

Nyhedsbrev Snegla Marts 2017.

Marts er den måned i året, hvor så mange herlige ting pibler op af jorden, og fuglene begynder at synge meget tidligt om morgenen. Vores dejlige islændere begynder at tabe deres tykke pels, og hver dag kan der samles store bundter hestehår sammen efter strigling. Nogle tager disse hår med hjem i haven, så fuglene nemt kan få lækkert uld til redebygning. En dejlig form for genbrug, og en dejlig tid vi går i møde.

11. februar var den dag i år, hvor en stor del af Snegla folket drog til World Tølt i Odense. Med start i bus fra Nr. Tolstrup kl. 7 og først hjemkomst kl. 23.50 blev det en lang, men ganske oplevelsesrig og sjov klubdag, hvor man ud over at se skønne heste med dygtige ryttere også fik snakket, hygget og handlet. Heidi Hansen havde endnu engang sørget for rundstykker i bussen på vej derned, og fremstillet de lækreste sandwich, som vi nød dernede. Tusinde tak for dit store arbejde endnu engang Heidi. Bare synd at et af vore aktive medlemmer missede busturen og selv måtte køre derned, mens fruen og datteren tog bussen. Husk at booke i god tid næste år. Ha ha !!!!

Den årlige Generalforsamling i Snegla blev igen i år et tilløbsstykke med 65 fremmødte medlemmer, der nød maden og den gode stemning. Hvor er det dejligt, at så mange er interesserede i og har mulighed for at følge med i klubbens liv og dens aktiviteter. Alle valg til de forskellige udvalg blev hurtigt overstået og alle bestyrelsesmedlemmer ønskede at fortsætte. Der var også en god og konstruktiv dialog, der resulterede i mange gode forslag til ting at arbejde videre med i fremtiden. Bestyrelsen har i 2017 indstiftet en ny frivillighedspris ” Den gyldne hestesko”. Den gives til et medlem eller en gruppe medlemmer, der i årets løb har gjort en stor indsats for klubben. I år blev den givet til familien Amby Gregersen, der alle på hver sin måde i forskellige udvalg har medvirket til dejlige oplevelser for klubmedlemmerne. Stort til lykke med den velfortjente pris. Så 22. februar blev virkelig en dejlig Snegla aften.

Allerede 4 dage efter Generalforsamlingen blev klubbens årlige vinterstævne afholdt. Endnu en rigtig spændende Snegla dag, hvor ryttere, forældre, bedsteforældre og mange andre i fællesskab havde fornøjelsen af at se flotte udklædte ryttere og heste konkurrere i forskellige discipliner. Derefter var der forskellige gangartskonkurrencer, hvor de islandske heste blev vist frem med flot ridning og ihærdighed. Rytterne nød tydeligvis også at være fælles om forberedelserne og deltagelsen i det hyggelige stævne. I pausen var der tøndeslagning i ridehallen, og det er jo også altid populært for de mindste. Under hele stævnet sørgede flittige klubmedlemmer og nogle forældre for, at der var rig mulighed for at købe mad, kage og drikkevarer, så vi kan alle sige tusinde tak for endnu en dejlig Snegla dag, og stor tak til alle der deltog.

Bestyrelsen har nu konstitueret sig og fået samme poster som sidste år. Der er også allerede afholdt møde med alle udvalg om det kommende års arbejde. På Sneglas hjemmeside kan man se navnene på samtlige bestyrelses- og udvalgsmedlemmer .

18. og 19. Marts var der planlagt et kursus med Pernille Lyager. Desværre var der denne gang ikke helt deltagere nok til at fylde dagene ud, men allerede 29. og 30. april kan klubbens medlemmer se frem til et nyt og meget specielt og anderledes kursus med Pernille. Der vil blive arbejdet med forskellige aktiviteter, der alle skal give et fint grundlag for forståelse og især samarbejdet med vores dejlige dyr. Beskrivelsen af kurset kan læses på Sportis kalender. Vi glæder os over at kunne give klubbens medlemmer mulighed for at lære nye ting med deres heste, og håber at mange gerne vil være med.

21.05 2017 er der igen aktivitetsdag i klubben. Så vi vil gerne opfordre alle til at slå et stort kryds i kalenderen. Nærmere detaljer og program for dagen kommer senere, men vi vil gerne opfordre så mange som muligt til at møde op denne dag, så vi i fællesskab kan få lavet nogle nyttige praktiske ting, inden stævnesæsonen starter. Det er altid en sjov og hyggelig dag, hvor man har mulighed for at lære nye klubmedlemmer at kende, samtidig med at man gør en indsats for klubben.

Til sidst vil vi lige minde jer om, at der i Snegla (og sikkert mange andre rideklubber) findes to kategorier af ryttere. Til den ene hører dem, der nok ser en kost i stalden, men tænker:” Det er vist ikke lige min tur til at feje ”. Til den anden hører dem, der ser en kost og tænker. ”Ih hvor er det dejligt, at der står en stor kost, så jeg kan hurtigt få fejet efter mig selv og min hest, og jeg tager lige resten af staldgangen, når jeg nu er i gang ”. Håber de fleste hører til sidste kategori, og hvis ikke de gør det, så håber vi de gør en indsats for at komme til at høre til der. Så vil der altid se pænt ud i vores stald til nydelse og glæde for alle.

De bedste forårshilsener fra Bestyrelsen og Anne Marie.

September/Oktober 2017

Nyhedsbrev Snegla

September / Oktober 2017.

Kære Snegla medlemmer.

Hermed lidt nyheder og beretninger om stort og småt fra vores hyggelige islænderklub. At vi har sådan en dejlig klub, kan vi takke alle vores flittige medlemmer for, da det jo i høj grad er medlemmernes energi, indstilling, humør og hjælpsomhed, der bestemmer kulturen i en klub.

Snegla Open.

Alle de kvaliteter mærkede man i høj grad 9. og 10. september, hvor årets største stævne i klubben, Snegla Open, løb af stablen. Hjælperlisterne til sekretariat, bane, dommersekretærer, cafeteria og pølsevogn blev næsten alle hurtigt fyldt op, og det var en fornøjelse at se, hvordan alt klappede. Derfor skal der lyde en kæmpe stor tak for, og stor ros til alle hjælpere. Samtidig med at opgaverne blev løst, havde man det hyggeligt. Lørdag aften var det ekstra hyggeligt i rytterstuen med rytterfesten med mange deltagere.

Der var tilmeldt ca. 65 ekvipager, og de fik afprøvet et nyt stævneprogram. I år havde man nemlig 4 og 5 gangs klasserne med finaler om lørdagen, og alle Tølt klasserne om søndagen. Det betød så, at næsten alle ryttere skulle ride både lørdag og søndag. Vejrmæssigt var det også nogle fine dage. Efter en uge med meget regn var der næsten tørvejr begge dage.

Ny sæson/ nye medlemmer.

En sund klub udvikler sig hele tiden, og det gælder også vores spændende klub. Efter sommerferien har Dorte startet flere nybegynder børnehold op på rideskolen, og flere voksne har også fået lyst til at melde sig på voksen holdene, så det lover godt.

Vi vil selvfølgelig gerne sende en varm velkomst til de nye medlemmer, store som små, og håbe at de alle må få mange gode og uforglemmelige oplevelser i Snegla. Er man som nyt medlem i tvivl om noget, er der altid venlige mennesker på rideskolen, man kan spørge. Se også på Sneglas og Nr. Tolstrups hjemmesider. Der findes meget nyttig viden om klubben og rideskolen.

Fælles tur til Klosterheden.

Hvert år er der den sidste weekend i september, noget man kalder Islandshestens dag. Ikke alle klubber markerer det hvert år, men i år faldt dagen sammen med Turudvalgets planlagte søndagstur tur til Klosterheden, så man kan jo sige, at vi fejrede dagen på den måde. Der var 18 tilmeldte ryttere på enten private eller rideskoleheste. Nogle kørte selv, og resten blev transporteret med lastbil derud. Vejret var fint og humøret var højt, da alle med Randi og Lone i spidsen startede ud på den 2 en halv times lange ridetur. Under turen var der indlagt en lille pause, og efter turen blev der hygget med frokost og kage, mens hestene slappede af, og nød lidt græs. Tusinde tak til hele Turudvalget og til Christel for lækker kage.

Kommende arrangementer.

30. september og 1. oktober afholder Frederikke Stougård et af sine velbesøgte kurser på Nr. Tolstrup. I skrivende stund er der vist et par enkelte pladser tilbage, så hvis du er hurtig, kan du stadig nå at tilmelde dig. Kursusopslag kan ses på Sneglas Facebook side.

Allerede weekenden efter kurset, nemlig 7.10. er der igen et spændende klub arrangement. Der afholdes oktober stævne, som er for alle klubbens medlemmer. Det er et stævne for alle, så skynd dig at kigge på opslaget på klubbens FB side og meld dig til på Sporti. Om aftenen er der rytterfest. Vi håber på mange deltagere til begge dele.

Glædelig nyhed.

En anden glædelig nyhed i klubben er et sponsorat på 40.000 fra Jysk Energi. Pengene skal gå til renovering af vores køkken i rytterstuen. Bestyrelsen har holdt møde med Dorte og Odd, og er gået i gang med af finde ud af, hvordan vi bedst udnytter sponsoratet

Besøg fra Tvis skole.

Spændende er det også når Folkeskolen vælger at afholde noget af undervisningen på ” en rideskole ”.

Det valgte Tvis Skole at gøre i uge 37, idet 4.og 5.klasse skulle arbejde med temaet ” Vikinger ” hele ugen. I alt 100 elever og 3 lærere. Derfor kom der hver dag fra mandag til og med torsdag 25 friske elever med deres lærere på Nr. Tolstrup. De skulle prøve at ride på vikingernes heste. Så hver dag red Dorte afsted med de glade børn, fordelt på 3 hold, på de søde elevheste. Endnu gladere var de, når de smilende kom hjem efter dejlige hesteoplevelser, og så var det lige meget om det var gråvejr, regn eller sol. Når de ikke selv var ude at ride, striglede de heste i stalden, eller hørte foredrag om vikingerne i rytterstuen. Ingen tvivl om, at alle disse børn aldrig vil glemme de gode oplevelser, de fik i rideklubben Snegla.

Sommeren er ovre på kalenderen, men Sneglas kalender er stadig fyldt med spændende arrangementer. Så husk at få meldt dig til, eller kom som tilskuer. Der er plads til alle.

De bedste efterårshilsener fra Bestyrelsen og Anne Marie

Oktober/November 2017

Nyhedsbrev Snegla Oktober/ November 2017.

Regn, regn og atter regn. Det kunne godt være overskriften på den seneste periode på Snegla, men da det lyder lidt negativt, er det også vigtigt at skrive, at der heldigvis også har været dejlige solskinsdage, som både ryttere og heste i vores hyggelige rideklub har nydt. Desuden skal man huske på, at selv om regnen siler ned udenfor, kan det godt føles som solskin inde i stalden og ridehallen. Når man er sammen med hyggelige mennesker og skønne heste.

7. oktober Klubstævne.

I uge 40 var det imidlertid sådan, at vejrudsigten lovede regn hele ugen UNDTAGEN lørdag 7. okt., hvor nogle initiativrige unge mennesker havde planlagt klubbens årlige oktober klubstævne. Derfor så de ca. 40 tilmeldte ryttere og alle andre klubmedlemmer frem til denne dag med stor forventning. Et Snegla klubstævne i solskin er nemlig altid så festligt.

Det blev også sjovt og festligt, men ikke på grund af vejret, for regnen silede nemlig ned hele dagen; men fordi så mange medlemmer stod sammen og leverede en super indsats, enten som stævnedeltagere, hjælpere eller tilskuere. Der blev redet terrænridt og gangartsklasser med høj fart og koncentration. Så der var virkelig meget fin ridning at se på, mens man nød kaffe og lækre kager (også fremstillet og doneret af flittige medlemmer). Efter stævnet var der præmieoverrækkelse i den lune rytterstue. Den våde dag blev afsluttet med en super hyggelig rytterfest. Der var pyntet så flot op med Halloween tema m.m., og Ulrik og Jette havde fremtryllet den lækreste mad, man kan forestille sig. Stor tak til alle, der gjorde en indsats denne dag. Hvor er vi heldige, at være medlemmer i sådan en aktiv og kreativ klub.

Hubertus tur søndag d. 5. 11. 2017.

Næste begivenhed i klubben bliver Hubertus Tur søndag 5. 11. kl. 11.00. Som man kan læse på Sneglas FB side og se på opslaget i rytterstuen, bliver der også i år 2 ture. En hyggetur for dem, der gerne vil ride en rolig tur i skridt og tølt / trav. Den anden tur bliver lidt friskere, idet der også vil være galop. Når alle ryttere er kommet tilbage til Nr. Tolstrup, vil der ligesom de forrige år blive et galop opløb, som det er frivilligt at deltage i. Vinderen får klubbens Hubertus vandrepokal, og anden sidste rytter får et vækkeur. Derefter serveres der suppe i rytterstuen. Turen incl. Suppe koster 50 kr., + (evt. leje af elevheste hos Dorte 100kr. aftales med Dorte). Hvis man bare har lyst til en hyggelig dag på rideskolen, kan man købe suppe for 30 kr. Tilmelding til den dejlige søndag kan ske enten på sedlen i rytterstuen eller på opslaget på FB. Betaling sker på dagen evt. Mobile pay. Af hensyn til suppen er der bindende tilmelding senest 1. november.

Juleridt søndag 17. 12. 2017.

En af klubbens andre hyggelige traditioner er årets juleridt, og selv om det er lidt tidligt at finde julekassen frem, så er der sikkert mange, der gerne vil have sat kryds i kalenderen. Det plejer for det meste at være sidste søndag før juleaften, og i år hedder datoen 17.12.

Der er allerede nogen medlemmer, der har sørget for at få fri fra evt. arbejde denne dag, og på nogle ridehold er man allerede begyndt at tænke på udklædning til ryttere og heste. Der vil komme nærmere informationer på opslag på FB og rytterstuen, men vi håber at se ligeså mange som sidste år (mellem 30 og 35 ekvipager). Er man ny i klubben eller har bare ikke deltaget før, bør man virkelig overveje at give sig selv lov til at opleve denne gamle Snegla tradition. Har man spørgsmål er der altid medlemmer i stalden eller på FB, som man kan spørge til råds. Skal man leje en hest af Dorte er det også en god ide, at være tidligt ude.

Sponsoraftale med Jysk Energi.

I denne uge er Jysk Energis blad Stikkontakten blevet husstandsomdelt, og her kan man læse om 2 af Sneglas stjerne medlemmer, nemlig Anni Qvist, der har været medlem i 35 år og Frederikke Stougård, der er VM rytterstjerne. Håber alle får læst den fine artikel. I skrivende stund er der også gang i planlægningen af det nye køkken, som Jysk Energi har støttet med 40. 000 kr. og som vi omtalte i sidste Nyhedsbrev.

Så som man kan læse, er der altid masser af aktivitet i vores hyggelige klub, hvor der er plads til alle.

De bedste hilsener

Fra Bestyrelsen og Anne Marie

August 2021

Kære Alle Snegla medlemmer.

Vi håber at i alle er kommet godt igennem sommeren, har nydt det dejlige vejr og er kommet godt i gang efter sommerferien igen.

2021 er jo jubilæumsåret for Rideklubben Snegla. I 40 år er der medlemmer der har samles omkring deres fællesinteresse for den islandske hest. Der er mange gode minder fra årene der er gået og det glæder os i bestyrelsen at vi lørdag d. 2. Oktober 2021 kan holde en hel jubilæumsdag på Snegla.
Det bliver et brag af en dag ,hvor jubilæumsudvalget har arrangeret en masse aktiviteter for store og små, nye medlemmer og gamle medlemmer . og alle der kunne have interesse for at se vores klub. Lørdag eftermiddag bliver der masser af fejring hjemme på Snegla, og om aftenen er der en fest i musikteateret. Så sæt kryds i kalenderen.

Bestyrelsen arbejder på højtryk for at få det nye klubtøj på plads. Vi har lavet en aftale med SQ skilte og tryk som holder til i Struer, alt salget kommer til at foregå på en hjemmeside, der kommer mere info om dette både pr mail og på facebook snarest muligt.
Der er noget til store og små og ikke mindst et helt særligt jubilæumstryk i anledningen af vores jubilæum.

Corona er blevet en del af vores hverdag og alt begynder at åbne op igen. Det betyder også at vi hen over sommeren har haft mange dygtige ryttere på stævnebanerne, både til mindre klubstævner, Aros og ikke mindst DM. Tillykke med jeres flotte placeringer .

Der er også kommet gang i udvalgene igen efter coronaen og der er mange aktiviteter enten i støbeskeen eller allerede lagt i kalenderen, senest har turudvalget haft arrangeret vesterhavstur og været af sted Søndag , de melder at det har været en skøn tur med god opbakning.
D. 11. og 12. September har vi Snegla Open, det er en virkelig hyggelig weekend, med masser af dygtige heste og rytter. Det er også en god dag at tage ridevennen, en anden forældre eller sin mor /far i hånden og hjælpe til i cafeteriavognen et par timer. Start uge 36 kommer der et opslag på både facebook og i rytterstuen hvor man kan skrive sig på til at hjælpe enten i cafeteriavognen eller med kagebagning.

I de næste par uger vil der være repræsentanter fra bestyrelsen til stede på Snegla om eftermiddagen,, vi har en kop kaffe og småkager og er klar til en snak om stort og småt, fortælle om vores udvalg, hjælpe med fx sporti, eller hvad der kunne være brug for.
Vi glæder os til at se jer 🙂

December 2021

Nu er det jul, og endnu et år er gået i rideklubben Snegla.
Det har været et begivenhedsrigt sidste halvår med mange aktiviteter for både store og små.
Klubben har fejret sit 40 års jubilæum med en fantastisk dag fyldt med masser af heste og ryttere på alle niveauer. Der var mange besøgende, som hyggede sig og fik et par rigtig gode timer med snak om gamle dage og masser af islandske heste.
Dagen sluttede af med et brag af en fest i musikteatret, hvor der blev serveret mad og underholdning på højt niveau.
En rigtig dejlig dag. Nu glæder vi os bare til vores 50 års jubilæum.

Gården Nr. Tolstrup har også fået den helt store overhaling. Dorte, Odd, håndværkerne og mange medlemmer har arbejdet hårdt på at få ridehal og stalde til at shine på ny. Vi har fået ny bund i ridehallen og staldinventaret er blevet skiftet. Det er blevet rigtigt flot, og vi nyder det hver gang, vi er på Snegla.

Endelig har vi fået mulighed for at bestille klubtøj. Mulighederne kan ses på vores nye flotte hjemmeside. Her kan tøjet bestilles direkte hos vores leverandør.
Som nævnt har vi fået ny hjemmeside. Birgitte fra bestyrelsen har sammen med en professionel programmør brugt mange timer på at få den til at spille. Og hvis vi selv skal sige det, så synes vi, det er blevet et rigtigt flot resultat. Kig nærmere på www.Snegla.dk

I september afholdt vi Snegla Open, som er vores 2 dages stævne. Der var mange flotte ekvipager, og vi blev underholdt med meget flot ridning. Som altid var der god stemning, og alle var godt tilfredse, da vi søndag lukkede og slukkede efter 2 hektiske dage.

I november havde vi Hubertusjagt med efterfølgende ”Snegla” suppe. I år var der ekstra brug for den varme suppe, da alle var gennemblødte efter den regnfulde ridetur. Men som sædvanlig var der godt humør.

Der har også været gang i udvalgene.
Juniorudvalget har holdt opsadlingskursus for nye medlemmer. Det er efterhånden blevet en fast tradition med rigtig god opbakning.
Turudvalget har startet søndagsturene op igen for ryttere med egen hest. Det er den sidste søndag i hver måned kl. 10.

Årets sidste arrangement var vores juleridt, hvor de julepyntede heste og ryttere rider ind til Holstebro centrum. Det er altid et flot og festligt syn med de mange heste i rødt og hvidt.

Til slut vil vi ønske Jer alle en rigtig glædelig jul og et godt Nytår.
Og så glæder vi til at mødes igen i 2022.

!!! Sæt kryds i kalenderen d. 23. februar, hvor vi holder vores generalforsamling!!!

April 2022

Kære alle Snegla medlemmer.

Så er vi kommet godt ind i det nye år, solen skinner og der er forår i luften. Det summer af liv og der er atter godt gang i aktiviteterne på Flodgårdvej 6. Dejligt at se alle de mennesker som bruger deres fritid på hestene og på at skabe liv omkring klubben. Det er vigtigt at værne om det gode fællesskab, der gør Snegla til noget helt særligt og et rart sted at komme for alle.

Kalenderen har været fuldt booket i det meste af foråret. Der blev afholdt generalforsamling den 23. februar 2022, hvor der var valg til bestyrelse og udvalg. Der var mange nye frivillige, både unge som ældre, der meldte sig under fanerne. Vi søger dog stadig et par frivillige som har kompetencer og et par frie timer til at hjælpe med fondssøgning, da vi har flere projekter, som vi gerne vil have støtte til.

På generalforsamlingen blev også Leo Stougaards mindepokal uddelt. Igen i år blev pokalen tildelt Olivia Kasperczyk der har reddet med et snit 6,27 – Stort tillykke.
Også frivillighedsprisen ” Den gyldne hestesko” blev uddelt med følgende ord ”vedkommende modtager altid alle med et stort smil. Vedkommende hjælper med at ride andres heste, hvis nogen f.eks. er forhindret i at ride selv. Vedkommende udforsker nye rideture til brug i turudvalget. Vedkommende kan sko sin egen hest. Sidst men ikke mindst har vedkommende sørget for hylder i en masse skabe”. Modtageren var selvfølgelig helt fortjent Anke Brouwer.
Bestyrelsen har holdt første møde med udvalgene og kan berette om et fornøjeligt og ikke mindst travlt 2022. Vi kan love arrangementer alle årets måneder med undtagelse af juli og der skulle gerne være noget for alle ryttere, hvad enten man ridder stævner, gerne vil på ridelejr, køre med kærestens hest eller bare gerne vil lære, hvordan man giver hesten saddel på.

Vi startede stærkt ud i marts med vinterklubstævne med tøndeslagning og flot udklædte ryttere og heste, som blev fotograferet ivrigt af forældre og bedsteforældre. Der var også forskellige gangartskonkurrencer, hvor der var mulighed for at vise, hvad de mange timer hen over vinteren i ridehuset er blevet brugt på. Alt i alt en velbesøgt og hyggelig dag. Tak til de mange frivillige og kagebagerne.

Senere på måneden var der kursus med den mangedoblede verdensmester Jon Stenild, som gav ny inspiration til vores dygtige ryttere.

Sidst i marts holdt Frederikke kombineret undervisning og hestehygge for ungrytterne. Med sig havde Frederikke bragt Emil, som også bidrog til undervisningen. En lærerig weekend med masser af sjov og tilsyneladende ikke så megen søvn. Succesen blev gentaget i påsken.

Påskedagene var i det hele taget præget af aktivitet. Turudvalget inviterede til skærtorsdagsridt den 14. april. En ny aktivitet i form af orienteringsridt, som blev taget godt i mod af de deltagende.

Stævne/kursusudvalget afholdte dagen efter stævne-træningskursus med national dommer Marie Louise Christiansen, hvor der både var teoretisk oplæg og mulighed for at få feedback på eget program. Vi glæder os til at se jer på stævnebanerne i den kommende tid ☺

Weekenden inden påske drog flere Snegla medlemmer til Icehorse Festival i Messecenter Herning. Som altid en stor oplevelse i godt selskab med andre hesteglade mennesker med interesse for islændere. Flere Snegla medlemmer var på banen og fik fine placeringer. En stor tak til Mette Saaugaard-Haaning, som igen stod for at koordinere tilmelding.

Travlheden fortsætter og inden sommerferien kan vi bl.a. se frem til opsadlingskursus den 7. maj, juniorridelejr den 25.-26. juni, kratluskerstævne den 11. juni samt Sneglas juniorstævne samme dag. Husk også arbejdssdagen søndag den 8. maj, hvor alle hænder er velkomne, uanset antallet af tommelfingre.

I kan holde jer orienteret om alle aktiviteter på Sneglas hjemmeside eller på facebook. Husk også at sende jeres gode billeder fra arrangementerne til snegla.web@gmail.com, så de kan komme på vores nye flotte hjemmeside.

De bedste forårshilsener fra Bestyrelsen.

August 2022

Kære alle Snegla medlemmer.

Rideskolehestene er tilbage i stalden efter en god lang sommer i engen, hvor de har nydt deres sommerferie. Velkommen tilbage til alle elevrytterne, vi glæder os til det næste år, med fuld fart på undervisning, venskaber og gode arrangementer.

I bestyrelsen har vi sagt farvel til Mathilde, som har fået arbejde hos Jon Stenild ogvelkommen til suppleant Diana Vilsgaard, som dog primært vil lægge hendes krafter hos Stæveudvalget.

Kalenderen har siden sidste nyhedsbrev været fyldt op med arrangementer for store og små. Vi vil gerne takke for opbakningen, og udvalgene er i fuld gang med at planlægge endnu flere arrangementer i efteråret. Hold øje med kalenderen på hjemmesiden og facebook.

I maj havde vi arbejdsdag. Vi startede som vanligt ud med rundstykker, inden medlemmerne fordelte opgaverne mellem sig og rundt omkring på Snegla summede det af god arbejdsenergi og hygge. Dagen blev sluttet af med pølser og fælleshygge oppe ved banen. Tak for jeres opbakning, det er som altid en hyggelig dag, hvor ALLE kan være med.

I starten af Juni havde stævneudvalget planlagt noget nyt. Der blev afholdt Junior klubstævne om formiddagen i det dejligste solskinsvejr, hvor elevrytterene spændte kunne vise forældre, bedsteforældre og søskende, alt det de havde lært. Der var discipliner for alle lige fra 4 gang til behændighed, hvor rytterne sammen med deres heste skulle igennem en bane med alverdens forhindringer.

Om eftermiddagen i blæst startede kratluskerstævnet, hvor rytterne red på en afmærket rute i naturen rundt omkring Nr. Tolstrup, hvor gangarterne blev bedømt undervejs. Det var en skøn dag, med mange deltager, både erfarne stævneryttere, unge og skovtursryttere.

Den første weekend i sommerferien, havde juniorudvalget arrangeret ridelejr for de yngste medlemmer. Det var en skøn weekend, hvor børnene fik afholdt striglekonkurrence, pudsekonkurrence, red ud på ture, red på kæpheste og ikke mindst hyggede sig.

Der blev 4. – 6. August. afholdt Bootcamp for de lidt ældre juniorryttere med egen hest. Det var ligeledes nogle skønne dage. Udvalget havde blandt andet arrangeret undervisning med Frederikke og Emil, øvet trailerlæsning, miljøtræning, ridetur uden sadel, bowling og bootcampen blev afsluttet med et ministævne på ovalbanen.

D. 10 – 11. September afholdes der Snegla Open, i den forbindelse får vi brug for nogle hjælpere, alt fra kagebagere til nogle der vil stå et par timer i kiosken sammen med andre. ALLE kan bidrage med noget, og det er en super hyggelig weekend, med mange flotte ekvipager. Så hold øje med tilmeldingerne når vi når lidt tættere på og tag endelig nogle flere forældre og børn under armen og kom forbi.

Vi har den sidste tid haft mange af vores dygtige ryttere afsted til stævner rundt omkring i landet. Vi er super stolte af at Snegla har så mange dygtige ryttere.

Herfra bestyrelsen vil vi også gerne ønske Frederikke og Austri tilykke med deres flotte placeringer til de Nordiske mesterskaber, her fik de en 1. plads i firgangskombinationen og 4.1.

Sidst men ikke mindst vil vi gerne huske alle på at ALLE under 18 år, SKAL bruge ridehjelm når de sidder på hesten også selvom der er lidt langt hjem fra engen, eller amn lige skal afprøve længden på stigbøjlerne.

De bedste hilsner fra bestyrelsen.

Januar 2023

Nyhedsbrev december 2022
Kære Snegla medlemmer.
De sidste dage har det summet af jul på Snegla, elevholdene har holdt juleafslutning, og flere både børn og
heste har været pyntet med de fineste julekostumer, der er blevet spist julelækkerier i rytterstuen og
hygget med kammeraterne. Elevhestene er nu gået på en velfortjent juleferie.
2022 har virkelig været aktiviteternes år. Udvalgene har knoklet med at lave spændende aktiviteter, så der
har været noget for alle.
I starten af september afholdt vi Snegla open, og sikke en weekend med en masse dygtige ekvipager.
Der er blevet afholdt trailerkompetencekursus, hvor der var en masse medlemmer, der blev klogere på
reglerne for trailerkørsel.
Juniorudvalget har virkelig haft gang i arrangementerne, der er blevet afholdt halloween hygge, hvor Snegla
var fuld af uhyggelige udklædte børn, som skar græskar, spiste pizza og red i ridehallen.
De har ligeledes afholdt et julearrangement, hvor der blev lavet guirlande i rytterstuen, spillet banko, redet
tur og hygget med hinanden i rytterstuen med æbleskiver og saftevand.
Turudvalget har også haft gang i arrangementerne.
Både den traditionsrige vesterhavstur og hubertusjagt – Desværre har vi grundet manglende opbakning
været nødt til at aflyse. Vi håber at der næste år vil være en større opbakning til disse ture fra alle
medlemmerne.
En anden god tradition er årets juleridt, hvor der rides ned til Holstebro og ned gennem gågaden.
Desværre var vejret ikke helt med os i år, og det blev vurderet at det var mest forsvarligt at blive hjemme,
Turudvalget var omstillingsparate og lavede en hyggelig dag i ridehallen for de tilmeldte. Her blev der redet
om juletræ, sunget og hygget i hallen, inden der var afslutning i rytterstuen med præmie til bedste
udklædte.
Vi i bestyrelsen vil gerne takke alle i udvalgene og dem der har hjulpet med stort og småt i løbet af året.
Ingen frivillige, ingen arrangementer, ingen rideklub. Vi kommer igen til næste år til at mangle folk i de
forskellige udvalg samt i bestyrelsen. Ligesom vi altid mangler nogle til at give en hånd til vores
arrangementer.
ALLE kan bidrage med noget og du behøver ikke nødvendigvis at have ”forstand” på heste. Der er valg til de
forskellige udvalg til generalforsamlingen i uge 8. På vores hjemmeside www.Snegla.dk kan du læse mere
om de forskellige udvalg og bestyrelsen, har du spørgsmål, eller er i tvivl om hvad du kan bidrage med, så er
du velkommen til at tage fat i et bestyrelsesmedlem, et udvalgsmedlem, skrive en mail til klubben eller
ringe til Louise på 27621193 og få en ganske uforpligtende snak.
Gennem hele året har vi haft en del ryttere ude og ride stævner rundt omkring i Danmark. Godt gået 🙂
Vi har også haft nogle stykker nede i Holstebro by og ride Lucia, de afsluttede turen med en tur på Mac
Donalds i ”ride in”.

Til slut vil vi fra bestyrelsens side ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Vi ser frem til 2023 og glæder os til at vi alle skal have en masse nye og sjove oplevelser sammen, med den
islandske hest i centrum.

Juli 2023

Nyhedsbrev juli 2023
Kære Snegla medlemmer.
Kalenderen siger allerede juli, og selvom de sidste uger ikke har emmet af solskin, så håber jeg at i nyder
sommerferien på trods.
Elevhestene er gået på en velfortjent sommerferie og vi glæder os allerede til at Snegla igen er fyldt med
glade rideskoleelever, når rideholdene starter op igen til august.
Vi er efterhånden ved at være kommet godt til rette i den nye bestyrelse og vi arbejder med mange
forskellige ting. Lige nu er noget af det der fylder mest, planlægning af stævner samt det frivillige arbejde i
Snegla, hvordan passer vi på vores ildsjæle i klubben og hvordan bruger vi jer frivillige bedst.
Derudover har vi arbejdet en del med at få sponsorater, både sponsorer til Snegla generelt, men også fået
søgt en del fonde og legater
Vi arbejder blandt andet også hårdt på at få indhentet de sidste tilbud, så vi kan få nyt toplag på ovalbanen
samt passporet – Og det glæder vi os meget til at fortælle mere om, når det hele er på plads.
Jeg kan med glæde fortælle at Nordea-fonden ”Liv i det lokale” har støttet Snegla med 5000 kr. som bla.
skal bruges på at få renoveret køkkenet i cafeteriavognen
Vi havde igen i år muligheden for at bemande en rodeohest i gågaden til open by Night, hvilket også gav
Snegla 5000 kr.
Skulle der sidde nogle medlemmer som kunne have interesse i at støtte Snegla, så send gerne en mail eller
tag fat i Diana eller Louise.
Udvalgene har gjort et kæmpe stykke arbejde med at stable forskellige arrangementer på benene.
Stævneudvalget har afholdt forårsklubstævne, hvor det var muligt for
alle at deltage og der var en flot opbakning til dagen, både fra vores
medlemmer og ikke mindst pårørende der kom og heppede. Det var en
dejlig dag.
Der er blevet afholdt clinic i ”jordarbejde, horsemanship og longering”
med Frederikke og Emil. Det var en lærerig dag, med mange deltagere.
Pernille Lyager var forbi for at afholde gædingakeppni kursus, de startede med teori i
rytterstuen med efterfølgende undervisning på ovalbanen.
Der har været arrangeret ture af turvalget, det traditionsrige skærtorsdagsridt
til Ølgryde, hvor der var pause, Sneglasuppe og hygge inden turen gik tilbage til
Snegla.
Vesterhavstur i Husby, hvor Lis var guiden rundt i den skønne natur.
Der har været afholdt arbejdsdag, med rigtig god opbakning fra både børn og voksne og der blev knoklet
rundt omkring på Snegla, banerne og i skoven.
Stævneudvalget afholdt endagsstævne 2. weekend i juni. Der var var sport om lørdagen og som noget helt
nyt blev der afholdt gædingakeppni om søndagen. Begge dage var en stor succes, med højt solskin, dygtige
rytter og heste og en rigtig hyggelig stemning.
Juniorudvalget afholdt ridelejr den første weekend i sommerferien, og det var 27
glade junior der havde indtaget Snegla. Her blev der striglet og pyntet heste, redet
ture, leget og hygget sammen.
Jeg ved at udvalgene allerede nu, har planlagt mange flere spændende
arrangementer, det kommende halve år. Følg endelig med i kalenderen på vores
hjemmeside og på facebook.
Et stort tak skal der lyde til alle udvalgene og frivillige.
Mange af vores medlemmer har været til stævner rundt omkring i Danmark, det er godt at se at alt jeres
hårde arbejde i hverdagen belønner sig. Vi er altid stolte af de ryttere der er afsted.
I denne weekend har vi en flok ryttere afsted til DM i sport i Svendborg – Vi ønsker jer alle held og lykke.
Med ønske om en god sommer.
På vegne af bestyrelsen
Louise

August 2023

Kære Alle.
Hermed en mail med kort nyt fra bestyrelsen.
Anette Gade har valgt at trække sig fra bestyrelsen, da hun ikke føler hun brænder 100 % for
bestyrelsesarbejdet, men meget gerne vil være hjælpe til andre steder i klubben.
Vi har stor respekt for denne beslutning og vil rigtig gerne sige tak til Anette for samarbejdet.
Dette betyder at suppleant Mette Kirk Amstrup træder ind i stedet for.
Vi glæder os til samarbejdet med Mette.
I næste uge starter undervisningen op igen og vi glæder os til at se nye og gamle elever.
Frederikke er afsted til VM i Holland i denne uge. Vi ønsker dig alt held og lykke og hepper på dig
hjemmefra.
d. 20. August har turudvalget arrangeret en tur til Boustrup sø. Der er stadig mulighed for at tilmelde sig
turen.
D. 9. og 10. September afholdes der Snegla Open.
Alle pladser er besat og vi glæder os til endnu en stævne weekend, med god ridning.
Vi håber at der kommer rigtig mange og hepper på alle de seje ryttere.
Der vil være åben i cafeteriaet – vi kommer til at mangle frivillige til at stå i kiosken – Listen kommer snarest
på både Facebook og i rytterstuen.
Der vil blive afholdt et lotteri, med mange fede gevinster. Lotteriet afholdes så vi kan få renoveret vores
ovalbane og pas bane. Skulle du have lyst til at sponsorere noget til dette, så send Louise en besked.
D. 30.9 skal der sættes kryds i kalenderen. Der bliver der afholdt stævne igen.
Denne gang er der junior klub stævne om formiddagen. Og begynd allerede nu at kigge i gemmerne, da der
også vil blive mulighed for at købe en plads til et loppemarked.
Der vil blive afholdt Kratlusker stævne senere på dagen. Se sporti for mere information.
Husk endelig at følge med på snegla.dk, for de fremtidige arrangementer. Der er noget for alle
Erayba Danmark har tilbudt alle Snegla medlemmer 15 % rabat og fri fragt på deres hjemmeside.
Så mangler du nogle nye lækre produkter til håret, så smut ind på deres hjemmeside
www.eraybadanmark.dk og brug rabatkoden edk23-snegla15 – det er gældende det næste år.
Venlig hilsen Louise

April 2024

Selvom datoen siger slut april, føles det stadig nogle dage som om vi er midt i efteråret, der er dog forårstegn rundt omkring, alting springer ud, dagene er blevet længere, græsset gror og hestene er alle i fuld gang med at smide deres varme vinterpels.

Bestyrelsen har afholdt møde med alle udvalgene, og jeg vil godt love at der er masser af spændende ting på programmet igen i år, vi håber at i alle vil bakke rigtig godt op omkring arrangementerne.

Der har allerede i år været afholdt forårsstævne, det er altid en super god dag, hvor hele Snegla summer med spændte ryttere, top friseret heste og stolte pårørende. Der blev redet ringridning, superridning, 3 gang, 4.5, 4.3, T8, T5 og som noget nyt Snegla-fimi.

Juniorudvalget har haft afholdt påskehygge, en virkelig god dag for de mange børn der var
tilmeldt. Der blev dekoreret æg, redet på kæpheste, spist lækker påskefrokost, og inden forældrene kom og fik kaffe, var de alle på æggejagt i skoven.

Turudvalget har været afsted på den traditionsrige skærtorsdagsridt. Der var god opbakning til turen, som gik til Præstbjerg, Hvor der blev holdt pause med sandwich, hygge og et velfortjent hvil til hestene inden turen gik hjem igen.

Kursus udvalget har netop afholdt et kursus i hestevelfærd, som var et gratis kursus udbudt af DI. Anne Soelberg var forbi og afholdte et flot oplæg.
Desværre har vi været nødt il at aflyse to kommende kurser med Emil og Frederikke, grundet for få tilmeldinger.

Baneudvalget arbejder på højtryk med at lære vores nye oval og pasbane at kende.
Så den bliver tromlet og passet og plejet.
På Sneglas facebook side kan der ses hvornår banen er åben og lukket. Det er en meget god ide at få læst op på retningslinjerne for brug af banerne. Så vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at passe godt på dem. Inden længe bliver der sat nyt hegn op omkring banerne. Vi glæder os til at det står helt færdigt.

Vi er så heldige at vi har fået støtte fra DGI/DIF foreningspulje til at indkøbe bløde bomme, en opstigningsskammel og nye grebe, alt sammen kommer til at være oppe på og ved banerne.

I uge 32 er der nordiske mesterskaber, det bliver afholdt i Herning. Snegla har budt ind på at hjælpe med nogle forskellige poster. Staldvagter (inkluderer nattevagter), dommersekretærer, ledvogtere, billet ”damer” og rengøring. Som tak for hjælpen gives der billet, hjælpertøj samt forplejning. Der kommer mere ud om dette snarest, men ved du allerede nu at der er en opgave du kan byde ind med, så kontakt endelig Louise.

Venligst bestyrelsen